Testare, validare și punere în producție

Testarea și validarea modulelor SII Iaso se vor face mai întâi la nivel de unitate (unit test), iar apoi la nivel de funcționalitate. În final se va realiza testarea întregului sistem. Pentru testarea server-ului Iaso se vor rula:

1 Test de încărcare (răspunsul serverului la un număr mare de conexiuni concomitente), la 5.000.000 de utilizatori. Fiind vorba doar de o actualizare de poziție în cazul schimbării celulei din grilă, un număr de conexiuni simultane de 10 000 de utilizatori este foarte puțin probabil, mai ales când celulele grilei au suprafața de 1 km pătrați

2 Test de stres (comportamentul serverului la capacitate maximă timp de 24 de ore)

Pentru validare se vor rula scenarii ale deplasării utilizatorilor, astfel incat sa fie validata functionalitatea pentru monitorizare necesara modului GIS și achiziția datelor statistice necesare modului SIR. Pentru producție server-ul va rula în data center-ul Institutului de Științe Spațiale. Aplicațiile dezvoltate pentru iOS și Android vor trebui publicate în magazinele de aplicații specifice fiecărei platforme. Pentru aceasta este necesară susținerea autorităților întrucât politica Apple și Google interzice publicarea aplicațiilor cu rol în lupta împotriva COVID-19 fără această susținere.