Sistem informatic integrat de
supraveghere și modelare epidemiologică

Sistemul informatic integrat IASO va fi un sistem modular alcătuit din trei componente: aplicație mobilă, server pentru baza de date și interfață web de vizualizare.

Sistemul va gestiona în mod automat zonele aglomerate, triajul epidemiologic și va permite simularea în timp e evoluției epidemiologice pe baza unui model matematic implementat la nivelul serverului.

Baza de date va alimenta în mod continuu interfața web pentru afișare în timp cvasi-real a zonelor aglomerate și va permite utilizatorului realizarea de simulări de predicție în timp a evoluției epidemiologice bazate pe situația din prezent.

Aplicația mobilă va fi utilizată atât pentru alimentarea bazei de date cu poziții ale utilizatorilor, precum și pentru definirea unui scor/notă utilizată ulterior pentru acțiunea de triaj în cazul utilizatorilor care solicită acces în spitale sau instituții publice.


Bugetul total aprobat al proiectului: 901,000 lei  Perioada de implementare: 18 iunie – 17 septembrie 2020


Finantare – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) prin Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015 – 2020 (PNCDI III), Programul 2 – Creșterea competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare şi inovare, Subprogramul 2.1, Competitivitate prin cercetare, dezvoltare şi inovare, Instrumentul de finantare Soluții – 2020 – 2 – link


Coordonator – Institutul de Știinte Spațiale 


Partener 1 – Romanian Inspace Engineering SRL 


Partener 2 – Institutul Național de Sănătate Publică București 


Partener 3 – Administrația Națională de Meteorologie RA